Make your own free website on Tripod.com

Konjički klub VRBOVEC
VRBOVEC


Konjički klub "Vrbovec" nalazi se na imanju u selu Konak, na oko 3 km od grada Vrbovca prema vrbovečkoj Dubravi. Od Zagreba do 30-tak km udaljenog Vrbovca stiže se automobilom za pola sata vožnje, najvećim dijelom po autoputu i brzoj cesti. Konji su smješteni u štalama s boksovima, a četiri ograđena ispusta, ukupne površine oko 4 ha, omogućuju konjima ispašu i obilje slobodnog kretanja. Za jahanje je na raspolaganju ograđeni pješčani manjež površine 60×30 m, a obližnje livade i više od 15 km šumskog puta uz rječicu Črnec nude obilje mogućnosti za terensko jahanje.

Za funkcioniranje kluba, kao i cijelog imanja na kojem klub djeluje, brine se vlasnica imanja gospođa Nada Zorko, a za stručni rad s konjima i jahačima brine se njen sin Mladen Dakić.

Djelatnosti kluba

Pansion za konje
U 17 boksova, opremljenih automatskim pojilicama, smješteni su konji različite dobi, različitih radnih zadaća, ali i različitih sudbina. Osim konja čije troškove hrane, smještaja i veterinarske njege podmiruju njihovi vlasnici, smješteno je i nekoliko konja koji ostatak svog života proživljavaju u društvu svojih vršnjaka zahvaljujući solidarnosti članova kluba i pomoći dobrih ljudi. Ishrana konja prilagođena je dobi, radnim zadaćama i zdravstvenom stanju svakog od njih, a veterinarska njega pruža im se po potrebi.

Terapijsko jahanje
Djeci s posebnim potrebama kojoj je terapijsko jahanje medicinski preporučeno ili dopušteno, omogućuje se takva aktivnost. Pri radu sa svakim djetetom poštuju se zahtjevi roditelja ili pratitelja djeteta, na kojima je odgovornost da provode relevantne upute liječnika koji je jahanje preporučio ili odobrio.

Škola jahanja
Individualne ili grupne satove škole jahanja za početnike i naprednije jahače vodi kvalificirani učitelj jahanja. Satovi jahanja izvode se na odabranim konjima članova kluba.

Šetnja na konjima
Zainteresiranim posjetiteljima koji vladaju osnovnim jahaćim vještinama omogućuje se šetnja na konjima po atraktivnoj okolici u pratnji učitelja jahanja

Članstvo
Članstvo u klubu je neformalno. Članovima se smatraju osobe koje u okviru svojih želja i mogućnosti redovito sudjeluju u aktivnostima kluba. Uz jahače i vlasnike konja smještenih u pansionu tu su i pojedinci koji zadovoljstvo nalaze u brizi za "napuštene" konje, a i druge osobe koje vole konje, žele s njima biti u dodiru i njima se baviti u lijepom prirodnom okruženju.

Posjetitelji
Uz prethodni dogovor Klub je otvoren pojedinačnim posjetiteljima i grupama posjetitelja uz uvjet da poštuju upute ukućana. Iz sigurnosnih razloga od posjetitelja se očekuje da na prostor imanja ne dovode svoje pse, odnosno, da ih za kraćih posjeta ne ispuštaju iz automobila.


Kontakti:
Nada Zorko - tel.:01/ 2796 130
Mladen Dakić - tel.: 091 5736 452 ili 01/2796 130
Konjički klub "Vrbovec", Konak 26., 10340 Vrbovec
Žiro račun br. 2360000-1101595824 - "Zagrebačka banka"